Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/deb133380/domains/raakbaar.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835

Liefde op het eerste spraakbericht

10 August 2020

Een e-reader, Sonos, koptelefoon, fitbit. Het slingert allemaal door het huis. En dat voor iemand die nooit zo enthousiast wordt van technologie. Ik vraag mij altijd nog af hoe ik als 80 jarige vrouw straks alles moet bijbenen als ik nu nog aan vriendinnen moet vragen hoe Instagram werkt. Hm, ja vriendinnen. Ook die vind en onderhoud ik tegenwoordig via mijn mobiel. Zo zorgt bijvoorbeeld niet tinder (ik heb een poging gewaagd, maar het was lastig het kaf van het koren te onderscheiden), maar de app bumble voor mij voor nieuwe vriendschappen in mijn nieuwe leefomgeving. En soms heb je vriendschappen die zich verder ontvouwen terwijl de afstand niet zomaar te overbruggen valt. En dán maak ik fanatiek gebruik van mijn fávoriete communicatie kanaal: Spraakberichtjes!

Één vriendin in het bijzonder heeft voor mij de waarde van technologie doen inzien. Terwijl zij met haar voetjes in het zwembad voor de honderdste keer geniet van de kleurrijke papegaaien die voorbij vliegen en ik voor de duizendste keer mijn voeten verzet over het groene grasland en slalom tussen de zomereiken, wordt onze fysieke afstand van 7.867 km in één spraakbericht verkleind tot een afstand van hart tot hart. Ze weet mij met haar kalmerende stem na een lesje yoga of met een onverstaanbare supersonische spraaktempo na een strandfeestje, mij mee te nemen naar het pure genot van het leven. In gemiddeld vijf opvolgende spraakberichtjes van ieders zo’n zeven minuten delen we onze diepste geheimen en verlangens, stuiterende hoogtepunten en ingetogen minimalistische vreugde met elkaar.

Maar ik ben standvast; Ik zal nooit zó enthousiast worden van onze digitale monologen, als het moment dat ik gister mijn rasoptimist vriendin stevig mag vastpakken, haar tranen van haar wangen mag afvegen en in haar oor kan fluisteren dat ze een waanzinnig mooi mens en vriendin is!

Helaas wordt de zandbak van gisteren, te midden van een nieuwbouw woonwijk in Nederland, na vandaag weer ingeruild voor het grote zandbak dat Curaçao rijk is…En ik? Ik voel mij rijk met alle technologische mogelijkheden…want ik voel op het moment dat zij geland is, weer liefde op het eerste spraakbericht!

SHARE THIS STORY
×

Stel hier je vraag

× Stel hier je vraag