Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/deb133380/domains/raakbaar.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835

Laat zien wat raakt in verbinding met elkaar

LEES HIERONDER DE VISIE VAN RAAKBAAR

We hebben liefde nodig om te overleven. Terwijl we opgroeien leren we overlevingsgedrag aan, oftewel gedrag om geliefd te worden én onszelf te beschermen tegen de pijn van het ontbreken van liefde. Je eerste gedachten als kind worden aangevuld met nieuwe beelden van de wereld om je heen. Als volwassenen kunnen we terugkijken welke situaties en de daaruit voortvloeiende gedachtes onze kijk op liefde hebben gevormd.

We zijn alleen nooit uitgeleerd. Liefde en relaties zijn de universiteit van het leven en blijven van levensbelang. We gaan nieuwe verbindingen aan of verstevigen de bestaande. Ik geloof dat de sterkte van de verbinding afhangt van wat we delen. Niet door alleen plezier of uitdagingen te beleven, maar door juist hetgeen te delen wat ons op een dieper niveau raakt. Welke gedachten, emoties, passies, angsten en drijfveren gaan er (on)bewust nog in ons om?

Op naar warme en liefdevolle verbindingen, met onszelf en anderen, voor nu en volgende generaties!

Relaties zijn van levensbelang

"Raakbaar staat voor mij als een (t)huis, daar waar we alles van onszelf mogen laten zien, op de bank, in de haven, gewoon daar waar we ons geborgen voelen. Met elkaar."

Wanneer we worden geroerd en onze emoties of gedachten delen wordt te pas en te onpas het woord ‘kwetsbaar’ in de mond genomen. Het woord heeft een alsmaar hogere naamsbekendheid gekregen binnen onze vocabulaire. We worden uitgenodigd ons kwetsbaar op te stellen of worden zelfs in deze woorden aangemoedigd; ‘Wauw, wat kwetsbaar van je!’. Maar wat zeggen we hier nu eigenlijk mee? ‘Chapeau, ik kan je nu kwetsen?!’. Nee, mijn inziens is dat niet wat we willen bereiken en is dat ook niet wat er gebeurd. Ik begon de taal te gebruiken die voor mij klopt: raakbaarheid.

We zijn namelijk van nature raakbaar. Raakbaar opstellen betekent dat we in alle openheid kunnen leren van onze belevingswereld. Bij het expressie geven aan datgene wat ons raakt, is ruimte, moed én verantwoordelijkheid nodig. Dit laatste om te benadrukken dat echt alleen wij aansprakelijk zijn voor onszelf. Wie zichzelf onder ogen durft te zien en dit de ander laat zien, toont een onmiskenbare krachtige schoonheid.

Er schuilt een grote kracht en schoonheid in raakbaarheid

Ruimte

Eerlijk en oprecht

Kernwaarden

Deze kernwaarden staan centraal bij Raakbaar.

Groei

STAYING VULNERABLE IS A RISK WE HAVE TO TAKE IF WE WANT TO EXPERIENCE CONNECTION.

Brené Brown

Wat is jouw visie?

KRIJG ZICHT OP HOE JIJ DE WERELD ZIET EN HIERIN BEWEEGT

Boek een opstelling

×

Stel hier je vraag

× Stel hier je vraag