Hero

Het onzichtbare zichtbaar maken

Krijg hieronder zicht op individuele systemische coaching

Doorbreek herhalende patronen

Blijf je steeds dezelfde obstakels en patronen tegenkomen in je leven? Heb je moeite om jezelf goed genoeg te vinden, grenzen te stellen, en voel je je vaak onrustig, boos of verdrietig? Merk je dat je niet volledig beschikbaar bent als ouder of partner? Deze uitdagingen kunnen lastig zijn om te doorbreken. Soms lijken ze te vervagen, maar uiteindelijk keren ze altijd weer terug.

Soms is er een innerlijke verschuiving nodig die je niet kunt bereiken met je verstand of wilskracht. Daarom maken we tijdens de systemische coaching gebruik van de wijsheid van ons lichaam en het systemische veld.

In het samenspel van natuur, lichaam en systemisch werk ontdek jij wat jou op een onbewust niveau tegenhoudt en hoe jij een diepere verbinding ervaart met jezelf en je eigen leven.

Een familieopstelling is:

Vertraag

We werken in de natuur. Dé plek waar we thuishoren en tot rust komen. We vertragen onze voetstappen, zetten onze zintuigen op scherp eerst naar buiten en dan naar binnen. We gaan luisteren naar het lichaam; het lichaam vertelt alles. We maken letterlijk zichtbaar wat er speelt, door alle elementen van je vraagstuk in kaart te brengen. We maken gebruik van alles wat er in de natuur te vinden is, een boom, zand of het water kan als representant dienen. Op deze manier wordt inzichtelijk hoe alles en iedereen met elkaar verbonden is en waar de belastende dynamieken plaatsvinden.  

Oordeel vrij zien & voelen

Bij het vertragen ontstaat er nieuwe wijsheid, los van de verhalen die we onszelf vertellen. Bij het maken van een fysieke opstelling, waarbij je verschillende natuurelementen uitnodigt als representant, zoals je innerlijke kind, je ouders, ontstaat er een levendig beeld van de onderlinge relaties en dynamieken. Het onzichtbare wordt zichtbaar gemaakt. Hoe is het op deze plek? Wat gebeurd er bij je op deze plek? Je begint te begrijpen waarom je doet wat je doet, voelt wat je voelt en zegt wat je zegt.  

Beweging

Vanuit dit bewust- zijn wordt er, waar mogelijk, een helende beweging gemaakt voor een betere verbinding met jezelf als de ander. In de beweging, daar zit de groei. In het veld maken we kleine bewegingen van het heffen van je hoofd, het uitspreken van zinnen tot het lopen naar een andere plek. De beweging helpt jou om in het hier en nu de situatie anders te doorvoelen en te doorzien. Diezelfde beweging wordt vervolgens ook in je geheugen opgeslagen en kan als een positief, helpende ervaring worden meegenomen in nieuwe soortgelijke situaties.

Rake woorden van deelnemers

Mens tot mens

Ik ken je eigenlijk niet. En toch hebben we ons verbonden van mens tot mens. Je bent een stukje met me mee opgelopen op mijn pad. Je hebt me geprikkeld en getriggerd. Me bevragen. Samen vertragen. Soms was het rauw. En deed het pijn. Soms was het ruim. En voelde het als spelen. Je was er altijd met aandacht. Met raakkracht. Je hebt me een stukje verder geholpen. Met tools, wijze woorden, oefeningen. Steeds op magische wijze. Precies passend. Altijd mild. Aanwezig. Kwetsbaar. Openhartig En zo ken ik je eigenlijk juist wel. Puur van mens tot mens. - Annemieke

Meer dan je denkt

Opeens sta je midden in de beeldschone natuur volledig in verbinding met jezelf. Ik krijg een opdracht die mij laat voelen en door de juiste vragen te stellen werpt Jet nieuwe perspectieven op die mij inzicht geven in wie ik ben. Stap voor stap wordt het helderder wat de natuur mij te vertellen heeft. En dat is meer dan je denkt… - Bram

Geen eindeloos gepraat

Frisse buitenlucht, geen eindeloos gepraat heen en weer, wat een verademing! Intuïtief stelde Jet treffende vragen waardoor het mij duidelijk werd waar het me werkelijk om ging. Bijzonder om te ervaren hoe de verschillende elementen in de natuur mijn issue tot leven brachten en tot heldere inzichten hebben geleid. Erg fijn dat Jet me uitnodigde om ook letterlijk stappen te zetten in de omgeving. De bewegingsvrijheid en intense ruimte die ik op dat moment voelde, kan ik zo weer oproepen, heerlijk! Inlevend, liefdevol en bemoedigend, dát is Jet. - Debbie


Het process

Wat houdt systemische coaching bij mij in?

6 maanden coaching en begeleiding bij jouw innerlijke schoonmaak.

  • 3 live coachingsessies in de natuur (omgeving Arnhem)
  • 1 keer deelname bij de workshop Familieopstellingen als vraagsteller
  • 1 keer deelname bij de workshop Familieopstellingen als representant
  • De mogelijkheid om contact met mij op te nemen door mail of spraakberichtjes, om ook ín de raakbare momenten het niet alleen, maar wel zelf te doen.

Wat levert systemische coaching je op?

  • Je hebt hardnekkige patronen losgelaten, je kent de oorsprong van deze patronen én herkent ze ook wanneer ze weer bovenkomen. Ook dan weet je hoe je ze weer kan loslaten.
  • Je hebt ervaren hoe het is om diepliggende emoties te voelen en ook weer te laten gaan.
  • Je hebt meer aanwezigheid in jouw lichaam en voelt wat jouw lichaam jou te vertellen heeft. Het is makkelijker voor je geworden om te luisteren en te handelen naar de signalen van je lichaam.
  • Je ervaart dat je meer en in de volheid je eigen leven aan het leven bent.