Hero

Het onzichtbare zichtbaar maken

Krijg hieronder zicht op individuele systemische coaching

Doorbreek herhalende patronen

Blijf je steeds dezelfde obstakels en patronen tegenkomen in je leven? Heb je moeite om jezelf goed genoeg te vinden, grenzen te stellen, en voel je je vaak onrustig, boos of verdrietig? Merk je dat je niet volledig beschikbaar bent als ouder of partner? Deze uitdagingen kunnen lastig zijn om te doorbreken. Soms lijken ze te vervagen, maar uiteindelijk keren ze altijd weer terug.

Een individuele systemische coachingssessie kan je helpen om deze diepgewortelde patronen te onderzoeken en te doorbreken.

Tijdens een systemische coachingssessie werken we met individuele (familie)opstellingen, waarbij we gebruikmaken van natuurelementen als representanten in plaats van de bekende menselijke representanten, poppetjes of vloerankers. Daarnaast maken we ook gebruik van opstellingen ‘in the mind’, systemische oefeningen, lichaamswerk of een combinatie hiervan.

Door deze methoden krijg je inzicht in de verborgen dynamieken binnen jezelf en je familiesysteem, die ten grondslag liggen aan jouw belemmerende patronen. Het kan een diepe schoonmaak teweeg brengen in jouw gehele (familie)systeem. 

Boek een systemische sessie om je diepgewortelde patronen zichtbaar te maken en aan te pakken.

Een familieopstelling is:

Vertraag

We werken in de natuur. Dé plek waar we thuishoren en tot rust komen. We vertragen onze voetstappen, zetten onze zintuigen op scherp eerst naar buiten en dan naar binnen. We gaan luisteren naar het lichaam; het lichaam vertelt alles. We maken letterlijk zichtbaar wat er speelt, door alle elementen van je vraagstuk in kaart te brengen. We maken gebruik van alles wat er in de natuur te vinden is, een boom, zand of het water kan als representant dienen. Op deze manier wordt inzichtelijk hoe alles en iedereen met elkaar verbonden is en waar de belastende dynamieken plaatsvinden.  

Oordeel vrij zien & voelen

Bij het vertragen ontstaat er nieuwe wijsheid, los van de verhalen die we onszelf vertellen. Bij het maken van een fysieke opstelling, waarbij je verschillende natuurelementen uitnodigt als representant, zoals je innerlijke kind, je ouders, ontstaat er een levendig beeld van de onderlinge relaties en dynamieken. Het onzichtbare wordt zichtbaar gemaakt. Hoe is het op deze plek? Wat gebeurd er bij je op deze plek? Je begint te begrijpen waarom je doet wat je doet, voelt wat je voelt en zegt wat je zegt.  

Beweging

Vanuit dit bewust- zijn wordt er, waar mogelijk, een helende beweging gemaakt voor een betere verbinding met jezelf als de ander. In de beweging, daar zit de groei. In het veld maken we kleine bewegingen van het heffen van je hoofd, het uitspreken van zinnen tot het lopen naar een andere plek. De beweging helpt jou om in het hier en nu de situatie anders te doorvoelen en te doorzien. Diezelfde beweging wordt vervolgens ook in je geheugen opgeslagen en kan als een positief, helpende ervaring worden meegenomen in nieuwe soortgelijke situaties.

Rake woorden

Ik ken je eigenlijk niet. En toch hebben we ons verbonden van mens tot mens. Je bent een stukje met me mee opgelopen op mijn pad. Je hebt me geprikkeld en getriggerd. Me bevragen. Samen vertragen. Soms was het rauw. En deed het pijn. Soms was het ruim. En voelde het als spelen. Je was er altijd met aandacht. Met raakkracht. Je hebt me een stukje verder geholpen. Met tools, wijze woorden, oefeningen. Steeds op magische wijze. Precies passend. Altijd mild. Aanwezig. Kwetsbaar. Openhartig En zo ken ik je eigenlijk juist wel. Puur van mens tot mens.

- Annemieke

Opeens sta je midden in de beeldschone natuur volledig in verbinding met jezelf. Ik krijg een opdracht die mij laat voelen en door de juiste vragen te stellen werpt Jet nieuwe perspectieven op die mij inzicht geven in wie ik ben. Stap voor stap wordt het helderder wat de natuur mij te vertellen heeft. En dat is meer dan je denkt…

- Bram

Frisse buitenlucht, geen eindeloos gepraat heen en weer, wat een verademing! Intuïtief stelde Jet treffende vragen waardoor het mij duidelijk werd waar het me werkelijk om ging. Bijzonder om te ervaren hoe de verschillende elementen in de natuur mijn issue tot leven brachten en tot heldere inzichten hebben geleid. Erg fijn dat Jet me uitnodigde om ook letterlijk stappen te zetten in de omgeving. De bewegingsvrijheid en intense ruimte die ik op dat moment voelde, kan ik zo weer oproepen, heerlijk! Inlevend, liefdevol en bemoedigend, dát is Jet.

- Debbie

Ik heb de opstelling met Jet als uiterst prettig ervaren. Ze stelt de juiste vragen op het juiste moment en dat op een ongelooflijk fijne en vertrouwde manier. De opstelling heeft mij bewust gemaakt dat ik niet altijd alles vanuit ‘strijd’ hoef te doen. Door alleen al mijn gezicht zachter te maken, wordt mijn hele houding zachter waardoor ik meer flow ervaar. De finesse waarmee Jet te werk gaat is indrukwekkend en op een zeer fijngevoelige manier wordt je vraag voelbaar gemaakt.

- Stefan


Het process

Voor een eenmalige sessie is jouw investering €130,-. Bij drie sessies is de prijs €370,-. Deze drie sessies kunnen in een tijdsbestek van 1 jaar ingepland worden.

Jouw innerlijke schoonmaak: Eén op één of groepsworkshop Familieopstellingen?

Afhankelijk van jouw behoefte en voorkeur kan je een één op één sessie boeken of deelnemen aan de workshop Familieopstellingen. Het is aan jou om te bepalen welke benadering het beste bij jou past.

Hierbij een korte uiteenzetting van de verschillen en mogelijk de voor- en nadelen die hierbij ervaren kunnen worden.

Individuele systemische coaching:

  • Vindt plaats in de natuur
  • Persoonlijke aandacht: Tijdens een 1 op 1 sessies krijg je onverdeelde aandacht, waardoor er meer ruimte is voor diepgaande verkenning van jouw persoonlijke vraagstuk.
  • Maatwerk: De werkvorm kan in afstemming gekozen worden, denk aan een familieopstelling met natuurelementen, opstelling ‘in the mind’, systemische oefeningen, lichaamswerk of een combinatie hiervan.
  • Intimiteit en vertrouwelijkheid: In een 1 op 1 setting voel je je wellicht comfortabeler om je diepste gevoelens en ervaringen te delen en aan te gaan.
  • Flexibiliteit: De planning en het tempo van de sessies kunnen flexibeler zijn, aangepast aan jouw behoeften en beschikbaarheid.

Groepsworkshop Familieopstellingen:

  • Diverse perspectieven: In de workshop krijg je de kans om verschillende perspectieven en ervaringen van andere deelnemers te zien en te ervaren. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten en begrip.
  • (H)erkenning: Door de verhalen en ervaringen van anderen te horen, kun je jezelf mogelijk identificeren met bepaalde thema's of patronen. Dit kan een gevoel van erkenning en geruststelling bieden, wetende dat je niet alleen bent.
  • Systemische dynamiek: Tijdens de workshop maken we gebruik van menselijke representanten, dit stelt je in staat om de systemische dynamiek binnen families en relaties met eigen ogen te zien en te ervaren. Dit kan een dieper begrip en bewustzijn van onderliggende patronen en verstrikkingen geven.
  • Verbondenheid: Het delen van persoonlijke verhalen en het getuige zijn van de opstellingen van anderen geeft een sfeer van empathie en verbondenheid.