Hero

Familieopstellingen die je raken

Ontdek de impact van je familiegeschiedenis op je huidige leven

Verander je familieverhaal

Verander je familieverhaal met een krachtige en effectieve methode: een familieopstelling.

In een familieopstelling worden de verborgen oorzaken van jouw uitdagingen aan het licht gebracht, zodat jij het jezelf en de kinderen waarvoor je zorgt goed kan laten gaan.

Tijdens de Workshop Familieopstellingen werken we in een veilige groep met vraagstellers en representanten. Representanten vertegenwoordigen de leden van je familiesysteem, zonder dat de echte familieleden aanwezig hoeven te zijn. Door de opstelling van deze representanten ontstaat een levendig beeld van de onderlinge relaties en verstoringen binnen je familie. Zo krijg je diepgaand inzicht in jouw familiedynamiek en de impact ervan op je huidige uitdagingen. In de begeleiding worden er concrete en helpende interventies aangereikt om positieve verandering te creëren en belastende patronen te overstijgen. Dit kan een diepgaand effect hebben op jou en je familie.

Wil jij ervaren wat een familieopstelling inhoudt? Ben je op zoek naar antwoorden op vragen in je leven? Neem dan deel aan de Workshop Familieopstellingen en ontdek de kracht van deze methode voor innerlijke groei.

Een familieopstelling is:

Diepgaand

Een familieopstelling kan je diep raken. Het raakt snel en direct de kern van je persoonlijke uitdaging. Je kan je bewust worden van onverwerkte emoties en oude belastende patronen. Het erkennen en doorvoelen van emoties en patronen tijdens de opstelling creëert een helende beweging met een diepgaand effect, wat leidt tot positieve verandering in jou en zelfs de generaties voor en na jou.

Aards

Een vader, moeder en voorouders hebben we allemaal. Een familieopstelling is aards omdat je concreet waarneemt en voelt hoe jij en je familieleden met elkaar verbonden zijn.

Wonderlijk

Tijdens de workshop werken we niet met je echte familieleden, maar met representanten. Het is verbazingwekkend hoe deze representanten door hun gevoelens, positie en bewegingen informatie geven over jouw familieleden en hun onderliggende patronen. Hoewel we niet precies weten hoe het werkt, is de werking voelbaar en ervaarbaar.

Jouw raakbare vraag

Raakbare vragen, daar komen mensen mee bij familieopstellingen. Ze kunnen betrekking hebben op verschillende aspecten van het leven.

 • Waarom lukt het me niet om zwanger te worden of om mijn kinderwens te vervullen?
 • Wat houdt me tegen om een gezin te stichten?
 • Waarom loop ik steeds tegen dezelfde problemen aan in mijn liefdesrelaties?
 • Wat ligt er onder het gedrag van mijn kind? Waarin word ik gespiegeld?
 • Hoe kan ik beter omgaan met mijn familiebanden die soms zo ingewikkeld zijn?
 • Waarom heb ik te maken met deze chronische ziekte of verslaving? Wat is de diepere betekenis ervan?
 • Waarom voel ik me zo vastzitten in mijn werk? Waarom vind ik geen voldoening in wat ik doe?
 • Wie ben ik eigenlijk echt? Los van de verwachtingen van anderen en de druk van de maatschappij?
 • Hoe kan ik mezelf volledig accepteren en trouw blijven aan wie ik werkelijk ben?
 • Hoe kan ik omgaan met het verlies van een dierbare?
 • Waarom vind ik het zo moeilijk om mijn grenzen aan te geven en voor mezelf op te komen?
 • Waarom heb ik financiële problemen en moeite om overvloed in mijn leven te ervaren?
 • Welke belemmerende overtuigingen en patronen beïnvloeden mijn zelfbeeld?

 Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Een familieopstelling kan in bijna alle situaties waar je momenteel in geraakt wordt zeer waardevol zijn. Ook juist bij vraagstukken die op het eerste gezicht geen directe relatie lijken te hebben met je familiesysteem.

Het process

Als jij iets in je leven wilt veranderen, is er maar één weg: de weg naar binnen. Soms is er een innerlijke verschuiving nodig die je niet met je verstand of wilskracht kunt bereiken. Je zult de waarde van een familieopstelling het meest ontdekken als je:

 • Openstaat voor nieuwe ervaringen en inzichten.
 • Bereid bent tot zelfreflectie en het onderzoeken van je eigen patronen.
 • Beseft dat een familieopstelling een proces in gang zet en geen snelle oplossing biedt. Verandering kost tijd.
 • Bereid bent om geraakt te worden en je emoties toe te laten.
 • Begrijpt dat de ervaring van een familieopstelling uniek is en voor iedereen anders kan zijn, afhankelijk van de individuele context en het persoonlijke proces.

Wat levert het op?

Het proces van elk individu en elke opstelling is uniek. Familieopstellingen lossen niets op. Ze maken dingen zichtbaar. Het inzicht, de bewustwording, maakt dat jouw uitdaging en patroon van jou loslaat.

Wat je o.a. kunt ervaren na een familieopstelling en wanneer je van je eigen innerlijke schoonmaak een prioriteit maakt:

 • Bevrijding van belemmerende patronen, zowel privé als in het werk.
 • Ontvankelijkheid voor wat je in je lijf voelt en meer aanwezigheid in het hier en nu.  
 • Verbetering van relaties met ouders, kinderen en familieleden.
 • Verdieping van bewustzijn en emotionele volwassenheid.
 • Het innemen van je volwassenpositie, zodat je kinderen weer kind kunnen zijn.
 • Inzicht in (het aangaan van) partnerrelaties of een kinderwens.
 • Vinden van richting, vreugde en doel in het leven.
 • Met meer gemak je eigen leven leiden, ongeacht wat anderen hier mogelijk van vinden.
 • Inzicht en beweging bij onverklaarbare gevoelens, zoals angst, verdriet, woede, schuldgevoelens of het gevoel er niet bij te horen.
 • Inzicht en beweging bij verslavingspatronen en psychische aandoeningen.
 • Inzicht en beweging van onverwerkte emoties en trauma’s.
 • Verlichting van fysieke klachten en chronische ziekten.

Agenda

Dit zijn de komende sessies die ik geven ga.

Momenteel geef ik geen sessies.

Rake woorden

Jet is een deskundige, liefdevolle, respectvolle en integere opsteller die met haar systemische intuïtie daar raakt waar het nodig lijkt te zijn. Die datgene raakt dat geraakt wil worden en die voelt waar de aandacht naartoe mag gaan, zonder het geheel uit het oog te verliezen. Dank je wel lieve Jet, voor het mooie werk dat je doet.

- Gerdien

Wat mij raakt in Jet is de verbinding die ik met haar ervaar, nog voor we een woord gesproken hebben. Ze spreekt de taal van het hart, voor al het andere. In die veilige verbinding weet ze verrassende vragen te stellen. Uit haar hart, in mijn hart. Ik voel me aangeraakt in de essentie van wie ik ben. Zo hervond ik op haar initiatief een belangrijk deel van mezelf, waar ik vervreemd van was geraakt en heel lang een hekel aan heb gehad. Dat deel omarmen en me er écht mee verbinden heeft me veel zelfliefde gegeven.

- Hilde

Woow!! Wat een geweldige plek om een familie opstelling te doen. Jet is iemand die met zoveel structuur en tegelijkertijd intuitie werkt, dat ze een enorm veilige omgeving creëert. Ze weet precies waar de focus op moet liggen om de diepte in te gaan en echte transformatie te ervaren. Zeker aan te raden. Ik doe vanaf nu al mijn opstellingen bij haar <3.

- Ruben

Nogmaals dank voor de mooie opstelling. Ik vind dat je het erg mooi begeleidde, voelde me helemaal veilig en op m'n gemak bij je. Mijn opstelling nam echt wel wat tijd in beslag en daar gaf je volledig de ruimte aan, dat vond ik erg fijn. Je toonde zowel je kracht als je kwetsbaarheid, hier was je heel open over, en dat schept bij mij veel vertrouwen. Ook de locatie waar je de opstellingen begeleid is ontzettend passend, super sfeervol en in een prachtige omgeving. Ik kom zeker bij je terug!

- Sophie