Hero

'Het raakt mij als het leven weer kan stromen, daar waar hij was gestokt'

Mijn innerlijke schoonmaak

Hero afbeelding

Een blik op mij

Mijn naam is Jet, het gezicht achter Raakbaar. Ik ben een fijngevoelige, enthousiaste jonge vrouw. Van nature heb ik een rustige, serene energie. Maar de sprankelende jeugdige en daadkrachtige volwassene zitten ook in mij.

Ik geniet intens wanneer ik in iemands ‘lichtgevende’ ogen kijk, een heldere oogopslag die een heldere innerlijke binnenwereld weerspiegelt.  

Als familieopsteller streef ik ernaar om onszelf en onze (toekomstige) kinderen diezelfde blik te geven. Om voluit te leven, zonder belemmeringen uit het verleden.

Ik ontmoet je graag.

Liefs, Jet

Van wegrakingen naar raakbaarheid

In 2017 kreeg ik van de een op de andere dag 'uitval'. Wegrakingen. Ik kon soms niet meer praten, lopen of ademen. Het zette mijn leven op de kop. 'Het' werd door de reguliere circuit FNS genoemd, voluit functionele neurologische stoornis. Mijn werk als pleegzorgbegeleider kon ik niet meer invullen; ik raakte jarenlang 100% arbeidsongeschikt. Ook mijn relatie, vriendschappen en hobby’s raakte ik kwijt.

Ik kon niet anders dan de signalen van mijn lichaam volgen en onderzoeken. Mijn wegrakingen werden mijn persoonlijke reis naar binnen.

Ik heb aan veel opstellingen deelgenomen, zowel als vraagsteller als representant. De éne opstelling was nog ingrijpender dan de andere. Meestal kon ik het niet met mijn hoofd bevatten, maar mijn lijf, gedachtes en overtuigingen werden letterlijk ‘door elkaar geschud’. Wonderlijk, maar mijn FNS-klachten zijn sindsdien grotendeels verdwenen.

Nog steeds vind ik het onvoorstelbaar dat het systemisch werken zo’n grote positieve impact heeft (gehad) op mij en mijn leven. Het stroomt weer!


Rake woorden van deelnemers

Jet kan tot in de ziel raken

Wie een inspirerende spreker zoekt die toehoorders tot de ziel kan raken, vindt deze in Jet. Jet is een machtig mooi mens die ondanks het oneerlijke lot van haar diagnose anderen weet te inspireren en motiveren. Wie Jet ontmoet ziet een bruisende vrouw met sprankelende ogen en een aanstekelijke lach. Toch hoorde ik later welk onmetelijke pech en verdriet er achter haar krachtige persona schuil ging. Ondanks een ziekte, waardoor zij letterlijk controle verliest over alle aspecten van haar leven, het niet wint van een positieve geest en de wens goed te doen op de wereld. Wat Jet ons op zeer treffende wijze illustreert is hoe ieder mens, bijzonder waardevol is. - Cindy

Het is voelen, aangeraakt worden

Jet brengt haar puurheid, zachtheid en zuiverheid over op haar medemens op een wijze die met geen pen te beschrijven is. Het is voelen, aangeraakt worden, ervaren en nog veel meer. - Marian

Zorg, aandacht en zachtheid

De begeleiding van Jet is net als haar onderneming echt raakbaar. Ze weet wat de opstelling nodig heeft en begeleid jou in alle veiligheid erdoorheen. Met zorg, aandacht en zachtheid neemt ze je mee in jouw proces. - Rolien


De enige weg, is de weg naar binnen

Ik blijf mijzelf ontwikkelen als mens en familieopsteller. Mede door opleidingen, trainingen en workshops, blijf ik mijn weg naar binnen lopen.

 • Co-trainer bij Instituut voor Systemisch Werk (Elmer Hendrix: opleider van Els van Steijn, schrijfster 'De Fontein') - 2023

  Als co-trainer bij IVSW volg ik diverse keren per week trainingen, opstellingsdagen en intervisiedagen bij collega-opstellers, waaronder bij Elmer Hendrix. In de nabije toekomst begeleid ik opleidingen en workshopdagen bij IVSW.

  TopTraject - Medecoach (Light Your Life - Jawi Bakker) - 2022 & 2023

  Als medecoach begeleid ik in deze jaartraining een kleine groep, waarbij we werken met systemische oefeningen, lichaamswerk en opstellingen in de natuur. De nadruk ligt op rust in jezelf, rust in je omgeving en rust in de wereld.

  Train de trainer - De Tao als Leidraad (IVSW) - 2023

  De nadruk ligt in deze training op de innerlijke houding van de begeleider, om systemisch en fenomenologisch te kunnen waarnemen.

  Life Integration Process (IVSW) - 2022

  De LIP is een opstellingsvorm waarbij je je innerlijke houding t.o.v. jezelf onderzoekt. Je kijkt naar de verschillende levensfases waar je doorheen bent gelopen.

  Inzicht in je familiesysteem (IVSW) - 2022

  Een training in de theoretische achtergrond van het systemisch werken.

  Systemisch werken in de natuur (Light Your Life - Jawi Bakker) - 2020

  Basis- en gevorderden training. Thema’s: framing, plek innemen, innerlijk beeld van het systeem van herkomst, teruggave, balans van geven en nemen, opstellen m.b.v. materiaal uit de natuur en invoelen op verschillende plekken.

  Overig - <2018

  - Binnen mijn werk als pleegzorgbegeleider en leercoach pleegzorg heb ik veel geleerd over het systemisch gedachtegoed en het werken met verschillende familiesystemen. - Diverse workshops en trainingen voor mijn persoonlijke & spirituele ontwikkeling gevolgd: verbonden ademsessies, tantra, zweethutten, TRE, hypnose, ijsbaden, loopbaancoaching en traumatherapie.