Hero

'Het raakt mij als de liefde & het leven weer kan stromen, daar waar hij was gestokt'

Mijn innerlijke schoonmaak

Hero afbeelding

Innerlijk vrij en bewust leven

Mijn raakbare missie maakt iets los in mijzelf en anderen. De potentie om het onszelf goed te laten gaan en datgene te kunnen voorleven aan onze kinderen wat we willen doorgeven. Dat is Raakbaar. Want het kan iets anders zijn dan we zelf hebben doorgekregen. Om het onszelf goed te laten gaan hebben we niet dienende familiepatronen te overstijgen, ofwel het instemmen dat het ons beter mag gaan dan onze vaders, moeders, broers, zussen en alle voorouders. Ook als het met hen niet goed gaat. Het veranderen van 'The family story' vraagt bewustwording en innerlijke volwassenheid. Het heeft ook mij een hele (verrijkende) reis gekost..

Van wegrakingen naar raakbaarheid

In 2017 kreeg ik van de een op de andere dag 'uitval'. Wegrakingen. Het zette mijn leven op de kop. 'Het' werd door de reguliere circuit FNS genoemd, voluit functionele neurologische stoornis. Mijn werk als pleegzorgbegeleider kon ik niet meer invullen; ik raakte jarenlang 100% arbeidsongeschikt. Ook de wens moeder te worden liet ik varen, vanuit de gedachte dat ik een kind niet kon bieden wat ik wenste te geven. Ik had eerst te leren om als volwassene mijn eigen innerlijke kind te dragen.

Ik bleef de signalen van mijn lichaam volgen en onderzoeken. Mijn wegrakingen werden de weg naar binnen. Het werd een persoonlijke reis van shiften van systemen. Ik vond mijn weg terug in de natuur en in het systemisch werken. Dichtbij mijn natuur: mijn intuïtie en bewust- zijn.

Met name de inzichten die ik opdeed binnen het systemisch werken brachten mij tot het dragen van mijn eigen lot en met liefde en respect andermans zijn lot laten.

Dit resulteerde in het grotendeels verdwijnen van mijn FNS klachten. En een toenemende aanwezigheid in mijn eigen lijf en leven.

Het onderzoeken 'waarom is dit wat mij zo raakt?' is intussen mijn werk geworden. 'Waarin je geraakt wordt, kunnen soms je diepste behoeften of diepste pijn liggen. En niet zelden houdt dit verband met je familiesysteem.' Het mogen begeleiden van familieopstellingen en daarmee het zichtbaar maken van jouw systemen is hetgeen mij nu vervuld. ‘Het begeleiden vraagt afgestemd zijn, aanwezigheid. Dan is het leven ten volste te ervaren. En dat raakt mij ten diepste.

Rake woorden

Wie een inspirerende spreker zoekt die toehoorders tot de ziel kan raken, vindt deze in Jet. Jet is een machtig mooi mens die ondanks het oneerlijke lot van haar diagnose anderen weet te inspireren en motiveren. Wie Jet ontmoet ziet een bruisende vrouw met sprankelende ogen en een aanstekelijke lach. Toch hoorde ik later welk onmetelijke pech en verdriet er achter haar krachtige persona schuil ging. Ondanks een ziekte, waardoor zij letterlijk controle verliest over alle aspecten van haar leven, het niet wint van een positieve geest en de wens goed te doen op de wereld. Wat Jet ons op zeer treffende wijze illustreert is hoe ieder mens, bijzonder waardevol is.

- Cindy

Jet brengt haar puurheid, zachtheid en zuiverheid over op haar medemens op een wijze die met geen pen te beschrijven is. Het is voelen, aangeraakt worden, ervaren en nog veel meer.

- Marian

Vandaag heb ik deel genomen aan een dag familieopstellingen die Jet begeleidde. Ik ben erg dankbaar voor de helderheid en rust die zij met haar begeleiding bracht. Ik voelde me veilig en gezien.

- Nora

De begeleiding van Jet is net als haar onderneming echt raakbaar. Ze weet wat de opstelling nodig heeft en begeleid jou in alle veiligheid erdoorheen. Met zorg, aandacht en zachtheid neemt ze je mee in jouw proces.

- Rolien


De enige weg, is de weg naar binnen

Ik ben mij er terdege van bewust dat de mate van aanwezigheid in en de verbinding met mijzelf van groots belang is om jou te kunnen begeleiden bij jouw innerlijk werk. Zodat wat ik doorgeef doorleefd is. Ik blijf de weg naar binnen doorlopen, ook middels opleidingen, trainingen en workshops die ik blijf volgen. Dit is een selectie van wat ik de afgelopen jaren heb gedaan:

 • 2023

  CO-TRAINER I.O. BIJ INSTITUUT VOOR SYSTEMISCH WERK (Opleider van Els van Steijn, schrijfster van boek 'De Fontein')

  In de opleiding bij het Instituut voor Systemisch Werk (IVSW) leer je de theorie en ambacht van het systemisch werken en het begeleiden van familieopstellingen, zowel één op één als in groepsverband. Er wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn. Als co-trainer i.o. bij IVSW volg ik diverse keren per maand trainingen, opstellingsdagen en intervisiedagen bij collega-opstellers, waaronder bij Elmer Hendrix. In de nabije toekomst begeleid ik de opleidingen als workshopdagen bij IVSW.

 • 2023

  TRAIN DE TRAINER - DE TAO ALS LEIDRAAD

  Deze training bij het Instituut voor systemisch werk is gericht op het verder bekwamen in de ambacht van het begeleiden van familieopstellingen. De nadruk ligt op de innerlijke houding van de begeleider, om systemisch en fenomenologisch te kunnen waarnemen.

 • 2022

  LIFE INTEGRATION PROCESS

  De training van het Instituut voor systemisch werk laat kennismaken met een nieuwe vorm van opstellen, ontwikkeld door Wilfried Nelles. We bezien bij het LIP alle fases van het leven; van ongeboren kind tot de dood, en kijken daarbij vooral naar je relatie met de fases die je al achter je hebt.

 • 2022

  INZICHT IN JE FAMILIESYSTEEM

  De training van het Instituut voor systemisch werk heeft als doel een dieper inzicht te krijgen in de meer onbewuste ‘lagen’ van sociale systemen zoals gezinnen en families, en in wat mogelijke oorzaken kunnen zijn van problemen en verstoringen.

 • 2021

  TOPTRAJECT - DEELNEMER & MEDECOACH

  Het Toptraject van Light Your Life bestaat uit veel onderzoek op je systemische context, je mentale blauwe plekken, de reacties die hieruit zijn voortgekomen én handvatten om hiermee aan de slag te gaan. In een kleine groep zijn we een jaar met de seizoenen mee in de natuur aan de slag gegaan met systemische oefeningen en opstellingen. Vanuit deze systemische benadering is er gewerkt aan rust in jezelf, naar rust in je omgeving, naar rust in de wereld. In 2021 was ik deelnemer om vervolgens in 2022 en 2023 medecoach te zijn.

 • 2020

  BASIS EN GEVORDERDEN TRAINING SYSTEMISCH WERKEN IN DE NATUUR

  Tijdens deze training van Light Your Life leerde ik de basis principes van het systemisch werken en om te gaan met wat de natuur te bieden heeft in systemische oefeningen. Thema’s die langs gekomen zijn: -Framing, plek innemen, innerlijk beeld van het systeem van herkomst, teruggave, balans van geven en nemen, opstellen m.b.v. materiaal uit de natuur en invoelen op verschillende plekken.

 • <2018

  OVERIG

  - Binnen mijn werk als pleegzorgbegeleider en leercoach pleegzorg heb ik veel geleerd over het systemisch gedachtegoed en het werken met verschillende familiesystemen. - Gedurende mijn ziekte-periode heb ik diverse workshops en activiteiten voor mijn persoonlijke & spirituele ontwikkeling gevolgd, waaronder: verbonden ademsessies, tantra, zweethutten, TRE, hypnose, ijsbaden, loopbaancoaching en traumatherapie.